Raadhuisplein 1a

6267 CW Cadier en Keer

Bij niet urgente vragen

Stuurt u ons een e-consult

Praktijkondersteuners

Praktijkondersteuners Somatiek

Indien u een chronische ziekte heeft of preventief iets aan uw leefstijl wil doen, kunt u terecht bij onze praktijkondersteuner somatiek, Wendy Engering.

Zij doet zelfstandig spreekuur waar ze met u in detail alle zaken en vragen die van belang zijn voor de behandeling van uw aandoening aan de orde komen. Voor dit spreekuur krijgt u een uitnodiging, nadat de huisarts u naar de praktijkondersteuner heeft doorverwezen. De consulten worden nabesproken met de huisarts.
Voor meer informatie over de praktijkondersteuner somatiek en wat ketenzorg is, klik hier.

We willen allemaal een goed leven hebben en het liefst zo lang en zelfstandig mogelijk. Om samen met u te streven naar deze wenselijke situatie krijgen de huisartsen ondersteuning van een praktijkondersteuner Ouderenzorg.

Wanneer uw huisarts denkt dat u extra ondersteuning kunt gebruiken dan vraagt de huisarts of de praktijkondersteuner Ouderenzorg bij u op huisbezoek wilt gaan. Tijdens het huisbezoek maakt de praktijkondersteuner kennis met u en brengt uw klachten, vragen en situatie in kaart. Uw wensen en eventuele mogelijkheden worden samen met u besproken. Op basis van dit huisbezoek gaat de praktijkondersteuner in overleg met de huisarts. Er volgt een voorstel speciaal voor uw situatie met als doel om u te ondersteunen zodat u zo lang mogelijk zelfstandig thuis kunt blijven wonen, in goede gezondheid en met een goede kwaliteit van leven.

Vaak werken de huisartsen en praktijkondersteuner samen met andere disciplines zoals; de thuiszorg, gemeente, de fysiotherapeut of ergotherapeut en bijv. een dagbesteding.

Wanneer u meer informatie wenst of een afspraak zou willen laten inplannen, neem dan contact op met de huisartsenpraktijk.

Dit spreekuur is bedoeld voor mensen met hart- en vaatziekten, zoals een hartinfarct of een CVA en mensen met een verhoogd risico op hart- en vaatziekten.

U kunt met preventieve maatregelen uw risico op het krijgen van hart- en vaatziekten verlagen. De praktijkondersteuner brengt samen met u de risicofactoren zo goed mogelijk in kaart tijdens een intakegesprek. Aanvullend zullen enkele onderzoeken worden aangevraagd zoals een bloedonderzoek, ECG, thuis bloeddrukmeting of een 24-uurs bloeddrukmeting. Door middel van leefstijladviezen, dieet en medicijnen wordt een optimale behandeling ingesteld.

Voor meer informatie over hart- en vaatziekten klik hier om naar de website van de hartstichting te gaan.

Suikerziekte of diabetes mellitus (DM) is een aandoening die tegenwoordig steeds vaker voorkomt en specifieke kennis en begeleiding vergt. Ook hiervoor kunt u bij Wendy terecht voor begeleiding en alle vragen op dit gebied.

Wendy begeleidt ook mensen met longaandoeningen zoals astma en COPD.

Tijdens een afspraak op hun spreekuur worden uw klachten in kaart gebracht en wordt een longfunctietest gedaan. De resultaten worden nadien met de huisarts besproken en zo nodig krijgt u medicijnen voorgeschreven, inhalatie instructie en leefstijl adviezen. Bij verergering van uw klachten en in overleg wordt u naar een longarts verwezen. Ook mensen die al langere tijd astma of COPD hebben, krijgen jaarlijks een controle om o.a. het effect van de medicijnen te controleren en het verloop van de ziekte te volgen.

Voor meer informatie over astma of COPD klik hier om naar de website van het longfonds te gaan.

Voor hulp en begeleiding bij het stoppen met roken kunt u ook terecht bij Wendy.

Praktijkondersteuners GGZ

Iedereen is wel eens somber, gespannen of zit een tijdje wat minder lekker in z’n vel. Vaak komt u daar zelf of met hulp van anderen in uw omgeving wel weer uit. Maar als uw psychische klachten niet verdwijnen of groter worden, is het belangrijk om hulp te zoeken en uw problemen aan te pakken.

De eerste stap is het bespreken van uw klachten met uw huisarts. De huisarts kan in overleg met u voorstellen een gesprek aan te gaan met de praktijkondersteuner Geestelijke Gezondheid Zorg (POH-GGZ). De praktijkondersteuner GGZ ondersteunt de huisarts in de behandeling van patiënten met psychische problemen. Zij houdt zelfstandig spreekuur en overlegt regelmatig met de huisarts.

U kunt via de assistente een afspraak maken op het POH GGZ spreekuur. Wie onze POH-GGZ zijn kunt u zien op de pagina medewerkers

Translate »

Onze WebApp

Door onze WebApp heeft u altijd inzicht in uw eigen medische gegevens: bekijk bloeduitslagen en specialistenbrieven, lees wat uw huisarts u heeft geadviseerd. Daarnaast kunt u herhaalmedicatie bestellen, een afspraak plannen of om een e-mailconsult vragen.

Wij nemen nieuwe patiënten aan

Schrijf u in via het formulier

Wij zijn open voor nieuwe inschrijvingen. Vul met formulier volledig in. U ontvangt binnen 72 uur een bevestiging van onze praktijk per mail. 

Heeft u nog verdere vragen? Dan kunt u een telefonische terugbelafspraak maken. 

Neem hiervoor contact op met onze doktersassistente.

Bel voor een afspraak

Uitslagen onderzoek

Via Mijn Medisch Dossier is het mogelijk om inzage in uw medisch dossier te verkrijgen. Het is mogelijk om inzicht te verkrijgen in onderstaande punten:

  • Laboratoriumuitslagen (overzicht van metingen die uw zorgverlener met u heeft gedeeld)
  • Lichamelijk onderzoek (de diagnostische waarden: bloeddruk, lengte en gewicht)
  • Toegangslogboek (overzicht van wie er inzage heeft in uw medisch dossier)
  • Verslaglegging (per onderwerp de voorlopige conclusie en gemaakte afspraken (E&P regels)
  • Overgevoeligheden en bijzonderheden
  • Mijn documenten (in- en uitgaande correspondentie, bijvoorbeeld verwijsbrieven)
  • Actueel medicatieoverzicht

E-Consult

Bij minder dringende klachten kunt ons een e-Consult sturen. Onze praktijk beantwoord uw vraag dan meestal binnen 48h. Omdat u niet belt scheelt dit ons inkomende telefoontjes en helpt dit ons om drukte te spreiden.

Nog geen account?

Neem contact op met de doktersassistente of klik op de knop

Toch liever telefonisch? Bel voor een afspraak

Herhaalmedicatie

U kunt via deze website uw eigen chronisch actieve medicatie herhalen. Als u langere tijd één of meerdere medicijnen gebruikt, heeft de apotheek speciaal voor u een gratis service: zij zorgen ervoor dat uw medicijnen op een vooraf afgesproken tijdstip klaar staan. 

Dossier inzage

Uw huisarts zet alle informatie over uw gezondheid in de computer. Dat heet een medisch dossier. De huisarts zet er bijvoorbeeld in welke ziektes u heeft, welke onderzoeken en behandelingen u heeft gehad en welke medicijnen u gebruikt. Zo staan uw medische gegevens allemaal bij elkaar.

Gegevensuitwisseling

Hoe werkt het Landelijk Schakelpunt?

Je (huis)arts en je apotheken kunnen hun computer aansluiten op het Landelijk Schakelpunt (LSP). Via het LSP kunnen ze jouw belangrijkste medische gegevens delen. Een andere zorgverlener kan die medische gegevens bekijken.
In onderstaande video wordt kort uitgelegd hoe het LSP werkt als je op de huisartsenpost komt.

Heb ik wel een afspraak nodig?

Liever telefonisch?

Herhaalrecept Bestellen

1
Uw gegevens
2
Gegevens Apotheek
3
Medicijnen
4
Last Page
Voorletters
Achternaam
Geboortedatum
Email *
Telefoonnummer
Apotheek
Laten Bezorgen?
Medicijnen
Opmerkingen
Call Now Button Ga naar de inhoud